Wij staan voor u klaar

Uw zoon of dochter heeft moeite met bewegen. Daarom verwijst de arts van uw kind door naar de afdeling Fysiotherapie van het Juliana Kinderziekenhuis. Op deze afdeling werken fysiotherapeuten die alles weten van bewegen bij kinderen van 0 tot 18 jaar.
De kinderfysiotherapeuten in het Juliana Kinderziekenhuis doen vooral onderzoek. Tijdens het eerste gesprek stelt de fysiotherapeut uw kind en u om te beginnen een aantal vragen. Aan de hand van de antwoorden kunnen zij goed inschatten wat er aan de hand is. Daarna doen zij onderzoek en soms een aantal testen. Ze bekijken hoe sterk of gespannen de spieren zijn. En ze kijken naar de conditie en motorische ontwikkeling. Soms zijn er meerdere afspraken nodig om alles goed te kunnen onderzoeken. De kinderfysiotherapeut werkt goed samen met de kinderarts. U krijgt advies, oefeningen en tips mee voor thuis. Is er fysiotherapie nodig? Dan kunnen we u doorverwijzen naar een fysiotherapeut dichter bij huis.
Heeft uw kind X-benen, O-benen of platvoeten? Loopt het op de tenen of met de voeten naar binnen? Vaak hoeft u zich geen zorgen te maken.
Onze kinderfysiotherapeuten weten alles over problemen in de bekkenbodem bij kinderen.
Bij kinderen met benauwdheidsklachten helpt de kinderfysiotherapeut de ademhaling beter te controleren
De kinderneuroloog kan kinderen met motorische klachten doorverwijzen naar de kinderfysiotherapeut.
Heeft uw kind problemen met bewegen of lopen? Dan verwijst de kinderorthopeed uw zoon of dochter door naar de afdeling Fysiotherapie.
Kinderen van 0 t/m 4 jaar met motorische ontwikkelingsklachten kunnen terecht bij de kinderfysiotherapeut.
Bewegen is belangrijk. Ook als je in het ziekenhuis ligt. Een klein stukje wandelen of traplopen is goed voor uw zoon of dochter.